Bullar, glutenfria av Filip


80 minuter

Receptet är för 20 styck

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

Smält fettet, häll på mjölken och värm tills det blir ljummet, ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet, tillsätt fiberhusk och låt svälla i ca 5 min. Tillsätt ägg, socker och den glutenfria mixen, men spara ett par dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Stjälp sedan upp degen, dela den i 2 delar och kavla ut dem till en avlång kaka. Bred på fyllning och skär varje rulle i ca 10 bitar. Lägg rullarna i pappersformar och jäs övertäckta i 30 minuter, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter.

Allergiinformation:


Byt ut smör och mjölk mot laktosfria alternativ.